Hund på tur

En hund er et kjempefint turfølge, spesielt når hunden er lydig. Bare det å gå lufteturer er fin trening, og hvis du liker å gå langturer. har du alltid et villig turfølge som blir med deg. Husk at hunden ikke skal være løs, for da kan den jage både husdyr og ville dyr og fugler. Løshunder kan også skade fuglereir og drepe fugleunger. Vær en ansvarlig hundeeier og sørg for at hunden din ikke skader dyr, fugler eller mennesker.

Kløvhund og snørekjøring

Liker du deg i fjellet, kan du også lære hunden å bære sin egen niste, akkurat som du bærer din niste. En kløvhund kan være til god hjelp. Om vinteren kan du dessuten lære hunden å dra pulk, eller bare dra deg når du går på ski. Det er ikke meningen at hunden skal dra deg uten at du gjør noe selv, men snørekjøring kan gi deg ekstra god fart i skisporet. Husk å ta hensyn til andre skigåere når du har med hund i sporet.

En trofast venn

Skogen og fjellet byr på mange fine opplevelser, og det er ofte fint å gå alene. Mange som er usikre på å gå alene føler seg tryggere med en hund. Hunder kan hjelpe deg ut på tur litt oftere, og gjøre turen enda morsommere.