Velg riktig hund

Det finnes utrolig mange hunder å velge blant, og valget av hund kan være avgjørende for hvor godt hunden passer inn i hverdagen din. Hvis du har lite tid til å lufte hunden, bør du velge en liten hund som ikke trenger så lange turer. En stor arbeidshund krever langt mer aktivisering og trening enn mange mindre hunder.

Pelsstell

I tillegg er det stor forskjell på hvor mye pelsstell hunden trenger. Hunder med lang, lodden pels trenger mye mer børsting, og de blir raskere skitne. Skal du ha en langhåret hund, må du altså ha tid til å stelle pelsen.

Bruksområde

Hvis hunden skal være alene hjemme, eller i en luftegård når du er på jobb, trenger du en hund som er ganske selvstendig. Det er heller ikke alle hunderaser som er like lette å trene, så det er mange ting du må tenke på når du velger en hund. Hvis du vil bruke hunden til noe spesielt, for eksempel til agility, til snørekjøring eller som utstillingshund, må du velge en hund som egner seg til dette.

Ny eller omplassert

De fleste som kjøper hund velger en valp, men hva med å velge en omplasseringshund? Da kan du hjelpe en hund som har hatt det litt vanskelig, og gi den et verdig liv.