Vær forberedt

Å ha en hund i familien er en berikelse. Alle hundeiere vet hvor viktig den firbeinte vennen blir fra første dag, og som med andre medlemmer av familien krever dyret oppmerksomhet, omsorg og oppdragelse.

Hundehold skal man ikke ta lett på, og det er flere faktorer man må tenke på før man går til anskaffelse av et dyr, enten det er gjennom kjøp eller adopsjon. Hundeiere må belage seg på at det koster å ta vare på en hund. Andre kjæledyr som katter og kaniner er billigere, men en hund skal være aktiv og trenger dermed mer omsorg og veterinærbesøk. Hvis hunden blir brått syk og man må oppsøke veterinærvakten, kan det bli veldig dyrt.

Heldigvis kan eiere få lån på dagen til slike formål, og man kan deretter tegne en forsikring for fremtidige tilfeller. En hund trenger vaksiner fra den er en liten valp, og senere eventuell kastrering. Dette koster penger, og en forsikring dekker ikke slike forutsette utgifter ved hundehold. Ved ulykker eller sykdommer er det derimot avgjørende å ha forsikring som dekker regningen fra veterinæren.

Sett bort fra kostnader ved å gå til anskaffelse av en firbent venn, gir det mye glede. Både mennesker og dyr får nyte mye av aktiviteter utendørs gjennom daglige turer, og lengre turer i skog og mark, som bare blir finere av å se hundens glede ved å utforske naturen sammen med eieren.