Tenk gjennom arbeidsfordeling

Når du kjøper hund, er den kanskje øremerket til barna, men å ha hund er en oppgave for hele familien. Hunden skal mates, stelles, luftes og det skal vaskes etter den dersom den gjør fra seg inne. Noen hunderaser krever mye pelsstell og vasking, så det kan være mye som må gjøres. Sørg for at ansvaret fordeles i familien, slik at ikke en person ender opp med å gjøre alt. Det kan raskt føre til krangel, og det er verken hunden eller familien tjent med.

Lag en ukesplan

En ukesplan er som regel en god løsning. Se på hvilke aktiviteter de ulike familiemedlemmene har. Hvem har tid til å mate hunden på den og den dagen? Hvem kan gjøre litt lydighetstrening med den? Hvem kan gå tur med hunden om morgenen, hvem kan lufte den om ettermiddagen og kvelden? Fordel oppgavene slik at alle bytter på å mate og lufte hunden i løpet av en uke, og sørg for at alle faktisk gjør de oppgavene de skal.

Vær enige

Hunden trenger oppdragelse, akkurat som et barn. Dere må være enige om hva hunden har lov til å ikke, for hvis en person nekter hunden å sove på sofaen, mens en annen tillater det, blir hunden bare forvirret og ulydig. Vær enige om hvilke grenser som gjelder, og tren hunden på samme måte, uansett hvem som står for treningen den dagen. Bruker dere belønning og klikker, skal dere bruke klikkeren på samme måte. Både ansvaret for hunden og gledene med å ha hund bør fordeles innen familien. Å skaffe seg hund må derfor være en gjennomtenkt ting. Hvis du kjøper en hund på impuls, er det ikke sikkert det ender så bra.