Skal hunden bli med på reise?

Mange har lyst til å ha med hunden på ferie. Det handler ofte om at hunden føles som et familiemedlem, og at den dermed skal behandles som alle andre i familien. Hunden har vel også godt av en ferie, ikke sant?

Hunder er ikke mennesker

Men hunder tenker ikke som mennesker, og de oppfatter ikke verden på samme måte som oss. Det er faktisk ikke alltid best for hunden å bli med på reise. En reise er noe helt annet enn en tur i fjellet eller i skogen, for reiser innebærer lange transportetapper enten i bil eller i fly. Dette kan være veldig stressende for hunden, og det er slett ikke sikkert den slapper av. Husk at mens du sitter i et behagelig flysete, sitter hunden i et trangt bur, omgitt av ukjente lyder og lukter. Når dere kommer fra, befinner hunden er i uvante omgivelser, og det kan også være både stressende og skremmende for hunden. Det kan rett og slett bli altfor mye å forholde seg til for hunden.

Sykdommer og skader

I andre land kan hunden også bli utsatt for sykdommer. Mange av disse sykdommene kan hunden vaksineres mot på forhånd, men det er noen sykdommer det ikke finnes vaksine mot. I andre land kan det også finnes giftige slanger og edderkopper som kan bite hunden din. Hunden er ikke vant til å passe seg for disse tingene, og du kan ikke holde øye med den hele tiden.

Kan hunden virkelig være med overalt?

Selv om hunden blir med på ferie, er det ikke alltid den kan bli med til lokale turiststeder. De har ofte hundeforbud. Det er heller ikke alltid hunden kan bli med på byen, som når du skal spise eller handle. Hvor skal hunden være da? På hotellet eller i en kennel i byen du besøker? Da bedre at hunden er hjemme.