Prøv agility

En annen morsom aktivitet med hund er agility, som er en form for lydighetstrening der hunden skal forsere ulike hindre. Du kan trene agility bare for moro skyld, eller du kan melde hunden på konkurranser hvis den blir flink.

Slik fungerer agility

En konkurranseløype innen agility består av ulike hindre som vipper, tunneler, slalåm og hopp. Hundene skal gjennom alle hindre i en fastsatt rekkefølge, og de skal fullføre løypa raskest mulig. Hundeeieren skal styre hunden, så samspillet mellom hund og eier er helt avgjørende for å lykkes.

Hvilke hunder kan drive med agility?

Alle hunder som er lærevillige kan faktisk drive med agility, men ofte er de lette hunderasene bedre egnet enn de som har en stor og tung kropp. Samtidig vil de aller minste hundene ha problemer med hoppene i konkurranseløyper, så en mellomstor hund er nok best dersom du vil konkurrere. Men dersom du bare vil drive med agility for moro skyld, kan alle hunder drive med det. Da kan du rett og slett tilpasse hindrene til hundens størrelse. Du kan til og med finne opp egne hindre.

Lag en treningsbane hjemme

Du trenger ikke å være ekspert for å lage en egen agilitybane i hagen. Du kan enkelt lage en vippe av en rull og en plankebit. Tunneler til hunder kan du kjøpe i en dyrebutikk, og hopp lager du med pinner. Det samme med en slalåmløype, som bare består av pinner plassert i jorden. Det er mulig å lage mange spennende hindre du kan lage på en enkel måte.

Er agility vanskelig?

Agility krever tålmodighet både fra hund og eier. I utgangspunktet kan alle hunder lære å passere ulike hindre, men noen hunder lærer raskere enn andre, og det er selvsagt viktig at hunden faktisk er interessert i å lære. Hunder som ikke er interessert i agility går fort lei av treningen. Da er det verken morsomt for deg eller for hunden, og da bør du nok satse på en annen aktivitet for å aktivisere hunden. En hund som elsker agility kan derimot være lett å trene, og slike hunder kan bli veldig flinke.

Agility for moro skyld

Smarte hunder kjeder seg raskt, og da kan ability være perfekt for å aktivisere hunden. Når den får brukt hodet og kroppen på denne måten, finner den på færre rampestreker resten av dagen. Du får en gladere og roligere hund, som også får bruke evnene sine.