Hundetrening

Lydighet er avgjørende. Du må alltid ha kontroll på hunden din. En hund som er ute av kontroll kan skade både dyr, fugler og mennesker. Dessuten kan hunden løpe rett ut i trafikken og bli påkjørt. Så det er helt avgjørende at du har kontroll over hunden, og kan stanse den før den gjør noe galt. Dette er ofte den vanskeligste utfordringen du møter som hundeeier, for det er slett ikke alle hunder som er like lette å trene.

Valpekurs

Lydighetstreningen må starte tidlig. Det er for sent å trene en voksen hund. Du må starte når den er valp. Et valpekurs er ofte en god ide. Da får du både trent hunden, og du får lære deg mange nyttige triks du kan bruke i hverdagen. Dessuten får hunden møte andre valper, og du får møte andre hundeeiere og kan lære av deres erfaringer.

Vær konsekvent

Du må sette opp klare regler for hunden, og være konsekvent. Hvis du gir etter én gang, og lar hunden gjøre noe den ikke har lov til, blir hunden forvirret, og den skjønner kanskje at det å bryte reglene ikke er så farlig. Alle i familien må være konsekvente overfor hunden, og si tydelig “nei” hvis den gjør noe den ikke har lov til.

Sauerenhetskurs

Hvis du har en mellomstor eller stor hund, kan den skade husdyr. Da bør den gå på et sauerenhetskurs der den lærer seg å ikke jage sauer. Dette kurset kan også stoppe hunden fra å jage ville dyr, og du får bedre kontroll over hunden når den møter husdyr på beite.